The Academy Day


The academy is open to students from 7.45am.  A complimentary breakfast option is provided in the Cucina Restaurant for all students prior to the start of the working day.

Below is the timetable for the academy day.

The Academy Day

Time

Duration

Activity

Buzzers

7.45-8.20

35 mins

Student Arrival and breakfast

Building open to students at 7.45am

8.30-8.35

5 mins

Movement
Student movement to Tutor time

8.45 movements to Tutor Group buzzer
8.35 start of Tutor Time buzzer

8.35-8.45

10 mins

Tutor Time
Register students.
Deliver messages to students.
Check uniform and equipment

8.45 end of Tutor Time/start of Lesson 1 buzzer

8.45-9.35

50 mins

Lesson 1

9.35 end of Lesson1/start of Lesson 2 buzzer

9.35-10.25

50 mins

Lesson 2

10.25 end of Lesson 2/start of
          Break (Years7, 8, 12 & 13) OR
          Lesson 3 (Years 9, 10 & 11) buzzer

YEARS 7, 8, 12 & 13 ONLY

10.25-10.45

20 mins

Break

10.40 movement to Lesson buzzer

10.45-11.35

50 mins

Lesson 3

10.45 end of Break/start of Lesson 3 buzzer

YEARS 9,10 & 11 ONLY

10.25-11.15

50 mins

Lesson 3

11.15 end of Lesson 3/start of Break buzzer

11.15-11.35

20 mins

Break

11.30 movement to Lesson buzzer

ALL STUDENTS

11:35-12.25

50 mins

Lesson 4

11.35 start of Lesson 4 buzzer
12.25 end of Lesson 4/start of Lesson 5 buzzer

12.25-13.15

50 mins

Lesson 5   

13.15 end of Lesson 5/start of either Lunch of Tutor Time buzzer

13.15-13.45 30 mins Lunch or Tutor Time
Babbage and Edison
(Lunch)
Marconi and Whittle
(Tutor)

13.40 movement to Tutor Time buzzer (Babbage and Edison)


13.45 dismissal of Marconi and Whittle/start of Tutor Time for Babbage
          and Edison buzzer

13.45-14.15 30 mins Lunch or Tutor Time 
Marconi and Whittle
(Lunch)
Babbage and Whittle
(Tutor)

14.10 movement to Lesson 6 buzzer (Marconi and Whittle)

14.15 start of Lesson 6 buzzer

14.15-15.05 50 mins Lesson 6 15.05 end of day buzzer

Enrichment and extra-curricular activities will take place during lunchtime and after the end of the formal day.